СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ – УЧАСНИКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ З АКТУАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ПРОФЕСІЙНОЇ ТА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Однією з визначальних характеристик факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка є співпраця із закладами вищої освіти, установами та організаціями України, які функціонують у руслі розробки стратегій розвитку технологічної та професійної освіти в умовах оновлення освітніх стандартів. Традиційним є науково-педагогічне співробітництво з Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини, зокрема з факультетом інженерно-педагогічної освіти, який виступив ініціатором проведення Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції.

4 квітня 2023 р. у режимі онлайн відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: погляд у майбутнє», присвячена обговоренню тенденцій розвитку професійної та технологічної освіти в умовах інтеграційних процесів.

У роботі конференції узяли участь 120 здобувачів вищої освіти шістнадцяти педагогічних закладів вищої освіти України. Декан інженерно-педагогічного факультету проф. Станіслав Ткачук привітав здобувачів галузі технологічної і професійної освіти, окресливши перспективи науково-педагогічного співробітництва у справі запровадження компетентнісного підходу у сучасній професійній та технологічній освіті.

У повідомленнях більш ніж сорока здобувачів освіти співорганізатора конференції — Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, розглядалися актуальні проблеми інформатизації сучасної професійної та технологічної освіти, шляхи формування готовності до майбутньої професійної діяльності.

Жваву дискусію учасників конференції викликав виступі магістрантки кафедри теорії і методики технологічної освіти Анни Подоляко, якою були розкриті тенденції розвитку трудових навичок учнів засобами інформаційно-комунікаційних технологій на уроках трудового навчання. Були здійснені презентації наукових розвідок із актуальних проблем впровадження компетентнісного підходу, дидактичних, методичних та виховних аспектів сучасної трудової підготовки учнів у контексті Нової української школи.

Здобувачі освіти поділилися набутим досвідом, який сприятиме осучасненню галузей професійної та технологічної освіти.

You may also like...