10 березня 2020 р. на базі Комунального закладу «Полтавська гімназія “Здоров’я” № 14» Полтавської міської ради Полтавської області викладачі факультету технологій та дизайну ПНПУ імені В. Г. Короленка провели профорієнтаційний захід для учнів 11-х класів «Дизайнер – професія майбутнього».

З особливостями підготовки абітурієнтів до вступу на спеціальності 015.10 Професійна освіта (Деревообробка), 015 Професійна освіта (Дизайн) та 015.17 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) одинадцятикласників ознайомив завідувач кафедри теорії та методики технологічної освіти Андрій Цина. Школярі дізналися про умови підготовки майбутніх педагогів галузі професійної освіти на факультеті технологій та дизайну, можливості вдосконалювати свою майстерність у наукових проблемних групах, брати участь у міжнародних та всеукраїнських виставках творчих робіт, олімпіадах, конкурсах наукових робіт.

Асистент кафедри основ виробництва та дизайну Наталія Орлова ознайомила школярів із дизайн-проєктною діяльністю. Учасники факультетського театру мод продемонстрували старшокласникам  колекції одягу, які впродовж останніх років розробили студенти.

Учні мали можливість під час заходу спробувати себе у професії дизайнерів інтер’єру, вони взяли участь у майстр-класі з виготовлення декоративних весняних квітів. Захід провела доцент кафедри виробничо-інформаційних технологій та дизайну Оксана Кудря. Виготовлені школярами квіти будуть використані для оформлення шкільної фотозони.

Старшокласники отримали буклети з інформацією про університет, факультет технологій та дизайну та спеціальності, за якими відбувається підготовка майбутніх педагогів галузі професійної освіті.

You may also like...